Rap om fordomme og diskrimination

  • Søren Helbo
En kreativ workshop, hvor eleverne skriver rap-tekster om fordomme og diskrimination kyndigt vejledt af professionelle rappere.

Workshoppen består af en række praktiske øvelser, hvor eleverne diskuterer og reflekterer over temaerne. Eleverne producerer deres egne rap-tekster, der bringer deres tanker og holdninger om emnet i spil på en sjov og anderledes måde, som de til slut performer for hinanden. Vores rap-coaches guider eleverne igennem hele processen og hjælper med alt fra at rime ramsløg på stramt tøj til at kaste fede håndtegn.

”Rigtig gode rapcoaches/undervisere og en meget fin måde at få eleverne til at tale om diskrimination på”
- Maia Feldman, Integrationsvejleder

Rap og poesi bruges af mange kunstnere til at sætte ord på fordomme og diskrimination og er et medie, som rammer målgrupper, der ikke nødvendigvis er politisk interesserede. Hiphop fylder meget i vores popkultur i dag, og derfor har rap en stærk appel hos børn og unge. Forskning viser, at børn og unge lærer bedst, når de er interesserede og har det sjovt, hvorfor rap er et effektivt medie til at behandle svære emner som diskrimination og fordomme til dén målgruppe.

Om RAPOLITICS
RAPOLITICS er en forening, der arbejder med unges demokratiske mod, holdningsdannelse og deltagelse gennem kunst og hiphopkultur. Foreningen underviser og arbejder årligt med mere end 5000 unge.