Filmfortællinger og unges beretninger

Åben dialog i klassen med Salaam om diskrimination ved stærke film og mødet med fortællere, der deler ud af dybt personlige oplevelser

Salaam Film & Dialog inviterer til stærke, oplysende og tankevækkende filmoplevelser udvidet af personlige møder med vores flerkulturelle oplægsholdere. De sætter filmene ind i et dansk perspektiv og deler ud af egne hverdagserfaringer fra et liv med diskrimination – og lægger op til dialog med eleverne.

I tilbuddet ligger film som Bølgen, der handler om, hvor galt det kan gå, når undervisning i nazisme udvikler sig til et pædagogisk eksperiment! District 9, der er en analogi til apartheid i Sydafrika, der handler om en stor gruppe rumvæsner, der kom til Jorden for 20 år siden i håb om asyl. Kriger kommer helt tæt på det farlige fællesskab i form af et radikaliseret miljø i en nordtysk forstad. Og Stories of Our Lives er novellefilm, der skildrer livet som homoseksuel i Kenya, og den modstand, ikke-heteroseksuelle møder i det kenyanske samfund, hvor homoseksualitet tabuiseres og diskrimineres.

Filmens temaer lander i en lokal, dansk kontekst når Salaams oplægsholdere udvider filmoplevelsen med deres fortællinger om deres dybt personlige oplevelser af diskrimination grundet deres flerkulturelle baggrund. De er danskere med vidt forskellige kulturelle baggrunde: Bl.a. Afshin Firouzi, Jamil Mehdi, Muhammed Hee, Vibeke Muasya, Sylvester Yawo Agbedoglo, Sybil Ôzcan, Sameer Azizi og Sandra Leiton Soliz.'

Film i undervisningen

Film er et stærkt medie i forhold til at tale om komplekse og svære emner og kan åbne op for den enkeltes sanser, følelser og empati. Identifikation med en hovedpersons liv og vilkår kan være med til at afvæbne stereotyper og åbne for nuanceringer og refleksioner hos den enkelte elev og i klassen.

Om Salaam Film & Dialog

Salaam Film & Dialog er filmtilbud til skoler, ungdomsuddannelser og voksne, der stiller skarpt på kulturmødet og det globale ansvar, både i det moderne, flerkulturelle samfund i Danmark og i den globale sammenhæng. Salaam betyder fred i store dele af verden. Salaam inviterer til stærke, oplysende og tankevækkende filmoplevelser og personlige møder med vores flerkulturelle oplægsholdere, der udfordrer stereotyper og nuancerer holdninger.