At være muslim i Danmark

Alle fordomme og stereotyper er til debat, når Tarek Ziad Hussein sammen med eleverne diskuterer muslimers rolle i Danmark.

Angst og terror er rykket tættere og tættere på. Samtidig er polerne i den offentlige debat trukket skarpere op end nogensinde før, og mange udlægger islam og danske værdier som diametrale modsætninger: ”Enten er du dansker eller muslim.” Derfor er det vigtigere end nogensinde før at få aflivet myterne, så børn og unge kan tage del i diskussionen om danskhed og religion på et oplyst grundlag.  For selvfølgelig kan man sagtens være muslim, demokrat og pæredansk på samme tid.

Alle fordomme og stereotyper er til debat, når Tarek Ziad Hussein sammen med eleverne diskuterer muslimers rolle i Danmark og det gensidige ansvar for vellykket integration. Det sker alt sammen i en kombination af et traditionelt oplæg kombineret med rig mulighed for spørgsmål og øvelser, som kan få de unge til at reflektere over deres egne fordomme.

Om Tarek Ziad Hussein

Tarek Hussein er dansk-palæstinenser og læser til dagligt jura ved Københavns Universitet. Han er mest kendt for sin rolle i den offentlige debat, hvor han er fast skribent ved Politiken og en række andre medier.

Her har han markeret sig som en af de mest fremtrædende stemmer i debatten om islam, demokrati og integration. Læs mere på www.tarek.dk.