Dialogaktiviteter til skoler og ungdomsuddannelser

Stemplet søger samarbejdspartnere til skoleindsatsen mod diskrimination i Københavns Kommune i 2018

Københavnske unge skal have styrket viden om handlemuligheder til at bekæmpe diskrimination.

Gennem eksterne samarbejdspartnere har Stemplet i 2016 og 2017 tilbudt en række dialogaktiviteter om bl.a. at føle sig fremmed i sit eget land og tilbudt oplæg baseret på personlige fortællinger om at være dobbeltminoritet. Fælles for aktiviteterne er, at de bidrager til refleksion over diskrimination og til at give unge viden om, hvordan de kan handle, hvis de selv eller andre bliver udsat for diskrimination.

Afholder du oplæg eller tilbyder aktiviteter, som adresserer temaer som diskrimination, fordomme, etnicitet, seksualitet mv, og som kan bidrage til, at elever på folkeskoler og ungdomsuddannelser opnår bedre viden om diskrimination? Så søg om at blive Stemplets samarbejdspartner i 2018.

Stemplet vil vurdere de indkomne ansøgninger og vælge de tilbud, der har den bedste kvalitet til den bedste pris. Dette vurderes på baggrund af følgende tildelingskriterier: 50 pct. formål og indhold, 25 pct. erfaring og 25 pct. tid og pris pr. oplæg.

I København Kommunes Medborgerskabsundersøgelse fra 2017 kan du læse om omfanget og hyppigheden af unge københavneres oplevelser med diskrimination.

Sådan ansøger du

For at ansøge skal du udfylde dette ansøgningsskema
Sende det som en vedhæftet fil i en mail til: Stemplet@bif.kk.dk. Husk at angive ’Skoleindsats – ansøgning’ i emnefeltet.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen er mandag d. 12. marts 2018 klokken 12.00, og vi forventer at vende tilbage primo april.

Kontakt

Skulle du have spørgsmål til opslaget, er du velkommen til at kontakte Kathrine Sørensen på JD3Q@bif.kk.dk

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

----------------------------------------------------------

På denne side kan du finde spændende tilbud til skoler og ungdomsuddannelser, der omhandler diskrimination, hadforbrydelser, etnicitet, racisme m.m. Alle tilbudene på denne side er gratis for skoler og ungdomsuddannelser m.m. i Københavns kommune.

Pt. er det kun muligt at booke Ung-til-ung dialogskaber, som tilbyder gratis dialogforløb i øjenhøjde med unge i alderen 13-20 år på skoler, i klubber el. på bosteder mv. Læs mere her og kontakt koordinator Jamil Mehdi (tlf. 51 838 555 el. jamil.mehdi@mind-mover.dk), hvis du er interesseret i at høre mere.

Debat om diskrimination og fordomme på fodboldbanen

Få besøg af Spillerforeningens professionelle fodboldspillere til debat om diskrimination og fordomme.

Sexisme I Nattelivet

Dansk Kvindesamfund tilbyder med projektet Stop Sexisme en spændende workshop om seksualitet, sexisme og grænser i nattelivet

Seksualitet, køn og normer

Foreningen Sabaah tilbyder oplæg, der dykker ned i normer for køn, seksualitet og kærlighed.

Køn, seksualitet og magt over sit eget liv

Mads Ananda Lodahl tilbyder workshops, der involverer og engagerer deltagerne i en dialog om normalitet, mangfoldighed og inklusion.

Jeg føler mig fremmed i mit eget land

C:NTACT tilbyder en inddragende forumteaterforestilling med fokus på trivsel, diskrimination, hadforbrydelser og mobning i hverdagen

Brug rap til at sætte ord på diskrimination

Book en kreativ rap-workshop, hvor deltagerne arbejder med at skrive og performe rap om diskrimination og hadforbrydelser.

Mediernes magt og den offentlige debat

Ansvarlig Presse afholder workshops, hvor de unge opnår forståelse for mekanismerne i samspillet mellem medier og offentlighed

Menneskebiblioteket

Foreningen Menneskebiblioteket udlåner "bøger" i form af mennesker, som ofte møder fordomme i deres hverdag

At være muslim i Danmark

Alle fordomme og stereotyper er til debat, når Tarek Ziad Hussein sammen med eleverne diskuterer muslimers rolle i Danmark.

Fordomsfulde diplomater

Stemplets ”Fordomsfulde diplomater” engagerer unge i dialog om, hvad det vil sige at være ung med jødisk eller muslimsk baggrund i Danmark

Hate crime – en kærlighedshistorie

HiLS DiN MOR tilbyder en filmisk forestilling med temaer som mobning, vold, medløberi, gruppepres og den første kærlighed