ET FAIR NATTELIV UDEN DISKRIMINATION

Blandt de unge københavnere, der har oplevet diskrimination, har 46 % oplevet diskrimination i nattelivet. I 2017 var nattelivet det sted, hvor unge københavnere samlet set hyppigst oplevede diskrimination.

For mange unge oplever at blive stemplet i nattelivet på grund af deres køn, seksualitet eller deres etnicitet. Derfor arbejder Københavns Kommune for at forebygge diskrimination og fremme et fair natteliv uden diskrimination.

Indsatsen for at forebygge diskrimination består af flere elementer: et charter, uddannelse, en kampagne og en app. Københavns Kommune, HORESTA og DRC inviterer alle aktører i det københavnske natteliv, herunder restauratører, barer og diskoteker til at indgå i samarbejdet, så vi i fællesskab kan arbejde for et natteliv uden diskrimination.

Charter for et fair natteliv

Københavns Kommune er gået sammen med HORESTA og DRC for at sikre et fair natteliv uden diskrimination gennem dialog og klare spilleregler.

Luk munden på diskrimination

Siger du fra, hvis du er vidne til diskrimination i nattelivet? Stemplet sætter fokus på gæster i nattelivet i ny kampagne.

App og dialogtilbud

Københavns Kommune, Horesta og DRC har sammen udviklet en app og et dialogtilbud til københavnere, der oplever diskrimination i nattelivet.

UDDANNELSE AF SIKKERHEDSVAGTER

Er du dørmand, ansat eller bestyrer i det københavnske natteliv? Københavns Kommune, Horesta og DRC tilbyder åbne seminarer. Det nye gratis uddannelsestilbud til ansatte i det københavnske natteliv er en del af Københavns Kommunes indsats for et trygt natteliv. Læs mere og tilmeld dig her.

GRATIS E-KURSUS

Kurset giver dig en quick guide til restaurationslovens vigtigste regler, når det gælder ansvarsfuld omgang med gæster og alkohol som professionel i nattelivet. Du præsenteres desuden for en række redskaber til konflikthåndtering og håndtering af mangfoldigheden i nattelivet. Læs mere om det gratis e-kursus her.

LIGE I NATTEN - EN PJECE OM ET FAIR NATTELIV

Formålet med denne pjece er at give det københavnske natteliv en introduktion til, hvordan diskrimination i nattelivet kan forebygges. Læs med og bliv klogere på hvad diskrimination er, hvad lovgivningen på området siger, og hvordan anklager om diskrimination kan håndteres. Se pjecen her.