SIGER DU FRA - HVIS DU ER VIDNE TIL DISKRIMINATION I NATTELIVET?

Alle nattelivets gæster har et medansvar for et trygt natteliv i København. Og derfor er det vigtigt, at du gør noget, hvis du oplever diskrimination i nattelivet. Det værste du kan gøre, er at se passivt til. For det rammer endnu hårdere, hvis den diskriminerede oplever, at forbipasserende ikke gør noget. Det kan eksempelvis være, at du oplever: 

  • at der bliver råbt bøsserøv efter en mand på gaden
  • at en mand med anden etnisk baggrund end dansk nægtes adgang til en klub
  • at en kvinde bliver befamlet mod hendes vilje på dansegulvet

Der er forskellige måder, du kan handle på og dermed vise, at du tager afstand fra diskrimination:

Sig fra!

Diskrimination er ubehageligt og skaber utryghed, så det er vigtigt, at du siger fra, hvis du oplever det. Både hvis du er offeret, eller hvis det går ud over andre. Manglen på reaktion kan føles som en accept.

Søg hjælp!

Dørmænd, personale eller politi vil kunne hjælpe dig med at afværge en situation og skabe ro, hvis du føler, at det er utrygt selv at konfrontere personen. Det vigtigste er, at du gør noget og tager medansvar.

Anmeld det!

Diskrimination er forskelsbehandling, som udelukker eller begrænser personer pga. køn, race, etnicitet, religion, handicap, alder, seksuel orientering, politisk overbevisning eller social baggrund. Det er ulovligt og skal anmeldes til politiet. 

Amalie Wessel - en oplevelse af diskrimination

Amalie er blogger og kendt for sin medvirken i DR-programmet 'Perfekte piger'. Hun har mærket diskrimination på egen krop.

Københavner-historier om diskrimination

Caroline Thorsfelt er blogger. Hun har bedt sine følgere om at sende personlige historier til hende om diskrimination i nattelivet.


Har du oplevet diskrimination?

Hvis du selv eller andre er blevet udsat for diskrimination, findes der, udover de tre råd, forskellige muligheder for hjælp og rådgivning. Du kan få et overblik over, hvilke muligheder der findes her- du kan fx klage til Ligebehandlingsnævnet eller få rådgivning gennem Institut for Menneskerettigheder. 

Hvis du har oplevet diskrimination på en natklub, som er tilsluttet København Kommunes ”Charter for et fair natteliv”, kan du registrere hændelsen her på siden. Du vil herefter blive tilbudt en samtale, som faciliteres af Center for Konfliktløsning.